Ik heb de titel eigenlijk een beetje geschreven om je te lokken. Ik wil namelijk dat je dit artikel leest, omdat het heel belangrijk is om netjes te lakken. Je wil dit waarschijnlijk lezen omdat je gellak langer blijft zitten wanneer je geen gellak op je huid hebt zitten tijdens het uitharden. Maar er is nog een veel belangrijkere reden.
Gellak op je huid is gevaarlijk
Wanneer je de lak op je huid krijgt en je deze uithard. Stel je jezelf bloot aan een chemische reactie. Wanneer dit op je nagel gebeurt, is er niks aan de hand. Maar gebeurt dit op je huid? Dan kan het serieus kwaad.
Zo heb je misschien wel eens gehoord van mensen die allergisch zijn voor 1 van de ingrediënten in het product. Dit kan ook al vooraf aanwezig zijn in je lichaam. Maar vaker komt dit voor omdat je een contactallergie hebt ontwikkeld.
Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt, of wanneer de huid al geïrriteerd of open is (een wondje) ben je vatbaarder om een contactallergie te ontwikkelen. En laten je nagelriemen nou vaak een plek zijn waar vaak kloofjes, wondjes en velletjes zitten. Het is dus ook niet aan te raden om als beginner je nagelriemen te knippen of te snijden. Laat ze lekker zitten! Ze zitten er namelijk niet voor niks, maar om je lichaam te beschermen van invloeden van buitenaf!
Tips om netjes te lakken
Maar nu willen jullie natuurlijk allemaal weten hoe je kan voorkomen dat de lak op je huid terecht komt! Daar heb ik een paar handige tips voor bedacht om je op weg te helpen om netjes en strak te lakken! Zodat je geen gevaar loopt om een allergie op te lopen én je lak mooier en beter blijft zitten. Een echte win-win situatie dus!
Tip 1
Ben je beginner? Dan is het een idee om de eerste paar keer nagel per nagel te lakken. Gellak is namelijk vloeibaar tot het de lamp in gaat. Begin je bij je pink en werk je rustig verder, dan is het soms zo dat wanneer je eindelijk bij de wijsvinger bent, de gellak op de pink al in je zijwallen is gelopen. Vervelend, want misschien had je in eerste instantie wel super strak gelakt!
Lak een laagje op je eerste vinger, hardt hem 10-30 seconden uit onder de lamp en ga daarna verder. Aan het eind doe je dan al je nagels nog even onder de lamp om te zorgen dat ze allemaal genoeg tijd hebben gehad om uit te harden. Maar door de lak even een ‘flash cure’te geven voorkom je dus dat de gellak op je huid komt!
Tip 2
Lak in dunne laagjes! Lak liever 4 dunne laagjes dan 2 dikkere. Ten eerste lak je vaak mooier en egaler op deze manier. Maar ook verklein je zo de kans dat er ineens veel lak van het kwastje op je nagel loopt, en je dus teveel product hebt voor 1 nagel.
Tip 3
Gebruik je andere vingers om je zijwallen van de nagel die je aan het lakken bent iets naar beneden te duwen. Zo voorkom je dat je met je kwastje lichtjes lang je zijwallen komt. Dit is zeker handig wanneer je zijwallen wat verder over je nagel heenkomen.
In dit filmpje op YouTube waarin ik je uitleg hoe je gellak moet aanbrengen, kan je ook goed zien hoe ik deze techniek toepas!
Tip 4
Foutjes kunnen gebeuren! Maar probeer in iedere geval de lak van de huid te verwijderen vóórdat je de gellak uithard in de lamp. Ben je klaar met een nagel of een hand? Ga even met goed licht lang al je nagels en check of je niet de nagelriemen of zijwallen hebt geraakt. Wanneer je korte nagels hebt, check dan ook je vingertop!
Wanneer je wel een plekje spot waar je per ongeluk wat gellak op je huid het gekregen, haal het er dan af! Gebruik je metalen of houten bokkenpoot, een wattenstaafje of een puntje van een celstofdepper om de lak weg te halen voordat je deze uithard!
Met deze tips heb ik het je hopelijk een stukje makkelijker gemaakt om voortaan netjes en strak te lakken, zonder dat je gellak op je huid krijgt! Ook hoop ik dat ik je heb kunnen waarschuwen voor het gevaar wat lak of product op de huid krijgen eigenlijk is! Wist jij dat dit zo was? Laat het hieronder weten in de reacties.
Wil je nog uitgebreid kunnen lezen hoe je gellak aan moet brengen? Lees dan zeker ook even deze blog voor extra tips!